به گزارش خبرگزاری حوزه، معظمله در بیست و دومین روز از ماه مبارک رمضان، با قرائت آیه وَمَا كَانَ لِمُؤْمِنٍ وَلا مُؤْمِنَةٍ إِذَا قَضَى اللَّهُ وَرَسُولُهُ أَمْرًا أَنْ يَكُونَ لَهُمُ الْخِيَرَةُ مِنْ أَمْرِهِمْ وَمَنْ يَعْصِ اللَّهَ وَرَسُولَهُ فَقَدْ ضَلَّ ضَلالا مُبِينًا (احزاب، آیه 36) گفتند: بر اساس این آیه، انسان باید در برابر دستورات الهی تسلیم مطلق باشد و کسی که عصیان خدا و پیامبر کند، در گمراه آشکاری قرار دارد.
حضرت آیت الله مکارم شیرازی در تفسیر این آیه گفتند: ما باید در مقابل فرمان تشریعی و تکوینی خدا تسلیم باشیم. اوامر و ناهیها، حلال و حرام که در شرعین آمده است، تسلیم مطلق باشیم؛ این گونه نباشد در جایی که به نفع ما باشد، بپذیریم ولی در مواقعی که به ضرر ما باشد، نپذیریم.
ایشان درباره اهمیت تسلیم در برابر حوادث تکوینی افزودند: برخی حوادث خارج از حیطه نقش داشتن انسان است؛ حال نباید در برابر اینها ابراز نارضایتی کنیم. ما که قبول داریم خداوند عالم، رحمن و رحیم است، زمانی که چیزی را بر اساس مصلحت برای ما قرار داده نباید نسبت به آن ابراز ناراحتی و داد و بیداد کنیم.
این مرجع تقلید به داستان حضرت خضر و موسی «علیهماالسلام » اشاره کردند و با بیان این که کارهایی است که ما نمیتوانیم نسبت به فلسفه کارها و اتفاقات تکوینی الهی آگاه باشیم، بیان کردند: برخی امور ظاهری زشت، ولی باطن حکیمانهای دارند.
ایشان در ادامه افزودند: مردم باید در زندگی خود تلاش کنند، ولی اگر به چیزی که میخواستید نتوانستهاید به آن برسید، فوری از خدا قهر نکنید.
حضرت آیت الله مکارم شیرازی درباره شأن نزول این آیه گفتند: این مربوط به داستان زید و زینب است که داستانی جنجالی است و برخی نیز در این عرصه سوءاستفاده کردند؛ حضرت محمد(ص) با حضرت خدیجه(ص) ازدواج کردند، خدیجه غلامی به نام زید بن حارثه داشت که به پیامبر(ص) بخشید و پیامبر(ص) نیز او را آزاد کرد و او را فرزند خوانده خود قرار داد. بعد از آن که اسلام آمد، زید مسلمان شد و یکی از فرماندهان لشکر جنگ موته شد و در همان جنگ نیز شهید شد.
ایشان در ادامه گفتند: زمانی که زید جوان بود، پیامبر(ص) دختر عمه خودش به نام زینب را برای زید خواستگاری کرد، وقتی پیامبر(ص) را برای خواستگاری او فرستادند، زینب فکر کرد که این خواستگاری برای خود پیامبر است، از این رو قبول کرد، ولی وقتی که فهمید برای زید، غلام آزاد شده است، ناراحت شد.
معظمله ادامه دادند: در این هنگام آیه نازل شد که ای پیامبر(ص) مؤمن، مؤمن نخواهد شد مگر اینکه در برابر فرمان خدا و پیامبر(ص) مطیع باشد که زینب نیز این را پذیرفت.
ایشان درباره مسئله هم طراز بودن در ازدواج گفتند: در اسلام هم طرازی این است همین که مؤمن با ایمان پاک و درستکار است، همطراز توست؛ حال میخواهد در سواد، سن، پول و... تفاوت داشته باشد.
حضرت آیتالله مکارم شیرازی با انتقاد از بروز برخی تفکرات اشتباه درباره هم طرازی اظهار داشت: یکی از مشکلات امروز همطرازیهایی است که خود ساختهاند که در اسلام نیست؛ این که سن دختر و پسر، تحصیلات، قامت، ثروت و... کمتر و بیشتر است، نباید طراز باشد.
ایشان تصریح کردند: کسی که دنبال دخترانی که پدری ثروتمند دارد، میرود، یعنی این که من میخواهم پدر این دختر بمیرد و از او ارثیهای به دست آورم.
این مرجع تقلید با تأکید بر این که خانوادهها باید شرایط ازدواج جوانان را آسان گیرند، گفتند: خانوادهها سختگیری نکنند؛ پسر و دختری پاکدامن و با ایمان، از خانوادهای آبرومند، ولی از نظر مالی، سن و تحصیلات تفاوتهایی دارند؛ این نباید در ازدواج سختگیری شود.